Z dnem 31. marec 2021 smo prenehali prijave za Slovensko noto 2021. Sedaj bo strokovna komisija izmed vseh prijavljenih pesmi na finalni izbor izbrala 4 finalne pesmi, ki bodo znane meseca maja.

Prijave za Slovensko noto 2021 so se na zadnji marčevski dan – 31. marca 2021 – minuto pred polnoči zaključile. V enem mesecu se je na javni razpis prijavilo 19 novih in izvirnih slovenskih pesmi mladih pevk ter pevcev. Glede na zahtevna Pravila je to velika številka, na katero smo v ekipi izjemno ponosni.

Sedaj bo strokovna komisija izmed vseh prejetih pesmi na finalno dejanje sprejela 4 finalne pesmi. Kdo sestavlja strokovno komisijo, bo znano na koncu izbornega postopka, da zagotovimo objektivnost in pravičnost ocenjevanja. Prav tako pa je bilo hkrati z razpisom v mesecu marcu vabljenih 4 interno izbranih finalnih pesmi, katere je povabil organizator – Mladinski center Hrastnik. Vseh 8 finalnih pesmi Slovenske note 2021 bo znano meseca maja, ko se nam obeta poseben dogodek – javna razglasitev in premiera vseh finalnih pesmi.

Finalisti in finalne pesmi Slovenske note 2021 bodo razglašeni maja 2021. Na fotografiji utrinek razglasitve finalistk iz leta 2020. Foto: Slovenska nota

V primeru, da bo strokovna komisija ocenila, da si finalno mesto zasluži več kot 4 pesmi in če bo kvaliteta prijavljenih pesmi na visokem nivoju po mnenju strokovne komisije, bo lahko izmed 19 prijavljenih na finalno dejanje povabljenih kar 6 finalnih pesmi. A odločitev bo znana meseca maja.

Do takrat vas vabimo, da spremljate našo glasbeno pravljico na naših socialnih omrežjih (Facebook, Instagram in YouTube) in se pripravite na mesec maj, ko se nam obeta premiera finalnih pesmi Slovenske note 2021!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja