To je zgodba o punci, ki je sanjala. Zgodba o punci, kateri je bilo leto 2020 več kot naklonjeno. Zgodba o punci, ki je letošnje leto iz oči v oči videla svoje sanje, ki so se spremenile v resničnost. To je zgodba o Larisi Leva, ki bo nocoj izdala svojo prvo slovensko pesem.

Larisa Leva, zmagovalka Slovenske note 2020, bo nocoj ob 18.00 na YouTube kanalu izdala svojo prvo slovensko pesem. Pesem je prejela za nagrado od Mladinskega centra Hrastnik, ki ji je s tem uresničil njene sanje. Larisa nocoj tako izdaja svojo slovensko pesem z naslovom Le en pogled. Pesem bo izšla nocoj ob 18. uri.

Naslov Larisine prve pesmi je Le en pogled. Foto: Tine Venko

Če je letošnje koronaleto bilo za marsikoga izzivalno in ga je postavilo pred mnoge izzive ter težave, je bilo to leto, vsaj kar se glasbenega dela tiče, usodno in nadvse prijetno za Lariso. Mlada, simpatična, nagajiva, iskrena in pristna 13-letna punca, ki prihaja iz Slovenske Bistrice, na začetku letošnjega marca, ko se je prijavila na letošnjo avdicijo za Slovensko noto, najbrž sploh slutila ni, da se bo letošnjega leta njeno življenje postavilo na glavo.

Larisino življenje se je leta 2020 postavilo na glavo. Foto: Jernej Peklar

Tako se je mlada pevka letošnjega junija podala na avdicijo Slovenske note in jo uspešno prestala – in tako postala ena od desetih finalistk. Larisa si je za svoj avdicijski nastop izbrala pesem Kaj je to življenje v originalni izvedbi Eve Boto. Že tam je našo komisijo na avdiciji prepričala.

Larisa je tako postala ena od desetih finalistk in bila ena od predstavnic letošnjih »bork za slovensko glasbo«, ki so nas celotno leto razvajale z glasbenimi nastopi in priredbami slovenskih pesmi. Larisa je ob vstopu na Noto povedala, da ji je imeti intervjuje nova situacija in da se bo morala na vse intervjuje še zelo navaditi. In tako je prvič stopila pred kamero MCH in podala svoj prvi intervju in zaupala nekaj besed o sebi …

Larisa nam je v zaodrju Slovenske note razlagala, kako si želi biti še boljša in se znebiti treme pred kamerami. Želela je pokazati svoj pravi izraz in pri tem ne imeti nobenega strahu, sramu ali drugih zadržkov. Že ko je obiskala svojo prvo vajo pri bendu, je čutila, da lahko iz sebe spravi nekaj več. Tisto, o čemer vedno sanja. Tisto, kar si želi pokazati ljudem. Tisto, kar je navsezadnje ona.

Larisa je svoj izraz brusila na vajah pri hišnemu bendu Slovenske note 2020. Foto: Slovenska nota

In tako je prišel poseben dan za Lariso. Promocijski koncert. Na promocijskem koncertu, ki je potekal v Hrastniku sredi julija, si je Larisa izbrala prav posebno pesem – Deklica zaljubljena v originalni izvedbi Zale Smolnikar. Že na generalki je Larisa na odru bila bolj samozavestna, pričela kazati svoj jaz, a to, kar je sledilo na pravem, živem nastopu, ni nihče pričakoval.

Ko so luči bile uprte vanjo, ko se je pričel predvajati ta simpatičen song z naslovom Deklica zaljubljena, je Larisa na odru obstala. Pogledala kamero. In zgodila se je magija. Larisa se je v sekundi spremenila, se iz sramežljive deklice spremenila v pravo mladenko, ki nam je vsem skupaj znala pripovedovati o simpatični ljubezenski zgodbi, kateri je bila sama priča. Larisa je tako na promocijskem koncertu zgolj prvič pokazala to, kar resnično zmore in kdo je resnično ona. Da se je vsem po koncertu pel komad Deklica zaljubljena, pove vse … In res. Larisa je bojda energijo za ta nastop jemala iz svoje zgodbe – bojda je bila na ta večer resnično deklica zaljubljena …

Da Larisa ni zgolj pevka, ki resnično lepo poje, saj se je še šolala pri različnih šolah petja in se udejstvovala na različnih tekmovanjih – tudi v tujini – je vsem postalo jasno, ko je izšla njena Notina razglednica. V njej smo spoznali, da je Larisa punca s kup drugih talentov. Iz objema elegantnega in misterioznega bistriškega gradu nam je Larisa zaupala še nekaj več o sebi. Larisa tako v prostem času igra tudi kitaro, prav tako je med drugim tudi organizirala koncert na gradu Slovenska Bistrica pred nekaj leti. A nad čemer so bili vsi najbolj pozitivno presenečeni, je bilo to, da je Larisa pri 13 letih vrhunska likovna ustvarjalka.

Larisa poleg petja neguje še kup drugih talentov. Foto: Slovenska nota

V Notini razglednici smo tako lahko videli Larisine slike, katere slika popolnoma sama. Zaradi tega si je tudi priborila status nadarjene učenke na svoji šoli. Larisa je zaupala, da najraje riše oči, a prav tako smo lahko bili priča, da ima Larisa na zalogo kup drugih prekrasnih umetnin, katere si najbrž vsi želimo v prihodnosti na takšen ali drugačen način ogledati.

In tako smo Lariso spoznali še nekoliko globlje … In tako je napočil finalni dan. Larisa si je za finalni dan izbrala pesem Rada bi, ki jo izvorno prepeva Nuška Drašček. S to pesmijo je bila Nuška drugouvrščena na Melodijah morja in sonca 2016. In na letošnji Noti je ta pesem končno slavila … Po zaslugi Larise. Preden je Larisa stopila na oder, je v zaodrju premlevala in premlevala svoj nastop, hodila sem in tja po sobi, pomirjala samo sebe, se bodrila skupaj z drugimi sofinalistkami in odštevala minute do svojega finalnega nastopa.

Larisa med pripravami na finalni dan. Foto: Dijana Stojančić

In napočil je trenutek, ko jo je voditeljski par – Alen in Leon – napovedal. In Larisa je stopila na oder … Naredila se je tema. Odvrtela se je njena Notina razglednica. Nato je bobnar iz benda udaril nekaj začetnih taktov. In pričel se je dramatičen, čustev začetek Larisinega nastopa. Predvajati se je pričela glasba, luč je počasi pričela osvetljevati Lariso, meglica se je spuščala okrog nje … In Larisa je pričela peti. »Spomini so še v meni živi kot takrat, ko šla sva se ukradeno pomlad …« In Larisin nastop se je pričel. V dvorani je obstalo in pozornost se je zlevila na Lariso.

Larisa med svojim finalnim nastopom. Foto: Simon Tanšek

Larisa je imela večino časa med nastopom zaprte oči. Se vživela v pesem in resnično začutila pesem. Bend jo je med prepevanjem njene pesmi zgolj podpiral in skupaj so pričarali prekrasno glasbeno pravljico, ki je na koncu večera slavila sredi konfetov. Larisa je za svoj finalni nastop vadila ogromno časa, večkrat na dan, dan za dnem. In trud je bil poplačan.

Ko je voditeljski par na oder povabil vse finalistke na koncu večera, je sledila razglasitev točk. Larisa najbrž niti slutila ni, da bi lahko zmagala. Kljub temu da je ta teden na naših socialnih omrežjih v živem pogovoru, ki ga je imela na Instagram Live, dejala, da je nekaj v njej pravilo, da bi lahko bila ta, ki bi tisti večer zmagala. Njena intuicija ni bila napačna, Larisa je imela prav. Tista noč je bila njena usodna.

Napeti trenutki razglasitve zmagovalke – od leve proti desni: Larisa Leva, Petra Prebanda in Manca Mihelin. Foto: Simon Tanšek

Na odru so tako ostale v soju žarometov prve tri uvrščene finalistke – Petra Prebanda, Manca Mihelin in nenazadnje Larisa Leva. Ko sta na odru nato ostali še zgolj Manca in Larisa, se je Larisi na obrazu videlo, da je zelo živčna. Morala je nekajkrat kar globoko vdihniti, da je lahko vse skupaj dobro prenesla. Resnično je bila velika napetost v zraku. In nato končno. Velika razglasitev. Zmagovalka Slovenske note 2020 je Larisa Leva! In Larisa je nato v soju žarometov, sredi bučnega aplavza, konfetov in s steklenim kipcem v roki, ki ji ga je poklonil lanskoletni Notin zmagovalec Denis Trap, obnemela. Dobesedno – ostala je brez besed.

In po praznovanju so sledili trije dolgi, a hkrati kratki in sladki meseci. Ko je Larisa ustvarjala svojo prvo slovensko pesem. Skupaj z Alexom Volaskom, producentom njene prve pesmi Le en pogled, sta pesem ustvarjala celotno jesen in zgodnjo zimo. Larisa je Alexu predala mnogo idej, kakšno pesem si želi imeti, o čem želi peti in kateri so njeni glasbeni idoli – kar je navsezadnje spoznavala na Notini delavnici Najdi svoj izraz letošnjega julija. In nato sta z Alexom pričarala magijo. Magijo, ki jo boste slišali nocoj na naših socialnih omrežjih.

Larisa je pesem Le en pogled napisala skupaj z Alexom Volaskotom. Foto: oseben arhiv

Larisa Leva bo nocoj vam namenila le en pogled. Skupaj sva pesem, v njej živiva – je zgolj kratek izsek iz njene pesmi, ki jo boste lahko poslušali nocoj. Larisa pravi, da pesem govori o  skriti ljubezni in o fantu, ki si ne upa pokazati svoje ljubezni, ker ga je sram. Larisa pravi, da s to pesmijo sporoča nekaj zelo posebnega, in sicer »bi rada povedala vsem fantom, ki ne upajo pokazati čustev do punce, da jih ne rabi biti sram in da jih lahko pokažejo.«

Larisa Leva med snemanjem svojega videospota. Foto: Tine Venko

Larisina pesem bo torej ljubezenska, temelji pa na resnični ljubezenski zgodbi. A kaj več bo Larisa zaupala v prihodnjih tednih, ko bo pesem dodobra promovirala po različnih medijih. Larisa bo nocoj ob 18.00 na svojem YouTube kanalu izdala tudi čisto svež videospot, ki ga je posnela ta teden. Videospot je produciral MaKoStudio, in sicer Matjaž Kosmač in Tine Venko.

Larisa bo nocoj izdala tudi videospot za svojo pesem Le en pogled. Foto: Tine Venko

Larisa si želi, da bo magija, ki jo je pričarala v teh mesecih z našo ekipo, všeč tudi vam. Ima polno upanj in pričakovanj. Polna je sanj, ki pa se nocoj uresničujejo. Če je lansko leto takle čas o svoji prvi pesmi zgolj sanjala, jo danes dajejo živčki pozitivne nervoze, ali bodo ljudje njeno prvo pesem dobro sprejeli ali ne. Larisa je tako zgodba o punci, ki je sanjala. Ki je upala. Si drznila. Pričela za sanje trdo delati. Se odločila. In vztrajala. Se ne predala. In zato danes prične svoj prvi korak na slovenski glasbeni sceni. Izdaja svojo prvo slovensko pesem. Danes piše prvo stran svojega glasbenega romana. Danes piše prvi verz svoje dolge poezije. In danes stopica po dolgi poti, ki jo še čaka.

Larisine sanje se bodo nocoj ob 18.00 uresničile. Foto: Tine Venko

To je zgodba o punci, ki je sanjala. In o punci, kateri se bodo nocoj uresničile njene sanje. Bodite z njo, ko se ji sanje uresničijo. Nocoj ob 18.00 na YouTube kanalu Slovenske note in YouTube kanalu Larise Leva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja