Tinkara Jančar Vrhovnik, finalistka Slovenske note 2021, se vam predstavlja s finalno pesmijo ‘Tam nekje’.

Tinkara Jančar Vrhovnik, 19-letnica iz Kamnika, se na Slovenski noti 2021 predstavlja z lastno pesmijo Tam nekje. Pod melodijo in besedilo se podpisuje Tinkara sama, aranžma pesmi pa so ustvarila Peter Plahutnik in Leo Krajnc. Tinkara je pesem predstavila 11. junija na javni predstavitvi finalistk in finalistov Slovenske note 2021 v živo v Hrastniku.

Tinkara Jančar Vrhovnik se na Slovenski noti 2021 predstavlja s svojo lastno pesmijo ‘Tam nekje’, ki jo je premierno zapela 11. junija v živo v Hrastniku. Foto: Jernej Peklar

Tinkara je na javni predstavitvi zaupala, da pesem govori o neusojeni ljubezni, ko pa smo jo vprašali, kdaj je pesem nastala, pa je Tinkara zaupala: »Pesem je nastala ponoči ob tem, ko so me preplavila čustva žalosti. V roke sem vzela kitaro, začela igrati akorde in melodijo, ob tem pa je besedilo kar samo padlo na list papirja.« Navdih za pesem je jemala iz svoje lastne izkušnje, saj pravi, da je pesem nastala “po tem, ko je imela zlomljeno srce”. »Pesem je torej avtobiografska, saj govori o moji izkušnji z nekim fantom, ki sem ga imela zelo rada, a se ni izšlo, tako kot bi se želela. Vedno pa bo imel posebno mesto v mojem srcu,« še opisuje Tinkara. Prvi, ki so slišali prvi osnutek pesmi, so bili prav njeni domači – poleg Tinkarine družine pa je med prvimi pesem slišal Peter Plahutnik. Ko smo jo vprašali, kako se počuti sedaj, ko je pesem po mesecih ustvarjanja končno doživela svojo premierno, Tinkara pravi: »Ko slišim svojo pesem, sem srečna, da je prišla tako daleč.« Njen najljubši verz iz pesmi, za katero je besedilo, kot rečeno, napisala popolnoma sama, pa je: »Želela sva, da se vse zgodi, a premalo je bilo, da vsak si le želi.« Svojo finalno pesem Tam nekje pa Tinkara vidi v črno belih barvah.

Tinkaro smo tudi vprašali, zakaj meni, da bo njena pesem ljudem všeč, na to pa je odgovorila: »Mislim, da bo pesem ljudem všeč zato, ker smo vsi že bili na točki, kjer smo bili žalostni zaradi zlomljenega srca in takrat velikokrat iščemo tolažbo v glasbi.« Zaradi svoje lastne ljubezenske izkušnje pa želi s svojo pesmijo ljudem vlivati upanje: »Želim jim sporočiti, da so v ljubezni žalostni trenutki tako kot srečni. A ko je najtežje, se moramo pobrati in slediti svojim sanjam. Vedno si zaslužimo najboljše in temu moramo slediti.« Na vprašanje, zakaj pa si njena pesem zasluži biti zmagovalna pesem Slovenske note 2021, pa Tinkara iskreno odgovori: »Pesem Tam nekje si zasluži biti zmagovalna pesem zato, ker sem vanjo vložila svoje srce in dušo. In si želim, da se bo to tudi občutilo. Zmago pa drugače privoščim čisto vsakemu sotekmovalcu. Naj zmaga najboljši.« Tinkara zato komaj čaka na finalni večer, 18. septembra 2021, da vam pesem še enkrat predstavi v živo.

Tinkara je pesem ‘Tam nekje’ napisala na podlagi svoje žalostne ljubezenske izkušnje, a s pesmijo želi ljudem vlivati upanje in jim sporočati, da si vsak v ljubezni zasluži najboljše. Foto: Jernej Peklar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja