Predstavljamo vam finalistko Slovenske note 2021TINKARO JANČAR VRHOVNIK.

Tinkara je 19-letnica iz okolice Kamnika. Z glasbo se je začela ukvarjati v zgodnjih letih, ko je začela obiskovati glasbeno šolo, kjer se je učila igrati klavir z njenim bratom. Sčasoma se je sama naučila igrati tudi kitaro in ukulele. Pravi, da bi rada opravljala poklic pevke in živela od petja. Piše svoje lastne pesmi, navdih zanje pa črpa iz svojega vsakdanjega življenja. Izdala je že prvo avtorsko pesem Emotion Line v angleškem jeziku. Deluje v zasedbi UNIFOX, kjer sodeluje s Petrom Plahutnikom in Blažem Grünfeldom na električni kitari, Leom Krajncem na bobnih ter Klemnom Pečnikom na bas kitari. Rada bi se preizkusila ne samo na slovenskem, ampak tudi na tujem glasbenem trgu.

Finalistka Slovenske note 2021 – Tinkara Jančar Vrhovnik. Foto: Jernej Peklar

Tinkara se bo na Slovenski noti 2021 prvič predstavila s pesmijo v slovenskem jeziku. Pred tem pa je izdala pesem Emotion Line, za katero Tinkara pove: »Pesem Emotion line govori o moji osebni izkušnji s precej hudo izgorelostjo, ki se mi je zgodila konec tretjega letnika srednje šole. To je bil zame eden težjih trenutkov v povezavi z mojim fizičnim in psihičnim stanjem. Pesem govori o tem, da kljub temu da so me vsi opozarjali, da moraš življenje živeti počasi, dan po dan, slednjih vseeno nisem poslušala in se mi je zaradi vsega stresa ter dogodkov pripetila zelo neprijetna izkušnja. V pesmi pa tudi povem , da se na to točko ne želim več vrniti, kar pa pomeni, da sem morala v vsakdanjem življenju marsikaj spremeniti.«

Tinkara o svoji finalni pesmi na Slovenski noti 2021 pravi, da govori o neusojeni ljubezni. »Navdih za pesem sem dobila iz svoje izkušnje, po tem, ko sem imela zlomljeno srce,« pove Tinkara. Opisala je tudi proces nastanka njene pesmi, ob tem pa povedala, da je pesem nastala ponoči, in sicer »preplavila so me čustva žalosti, v roke sem vzela kitaro, začela igrati akorde in melodijo, ob tem pa je besedilo kar samo padlo na list papirja«. Tinkara pove, da s pesmijo želi ljudem sporočiti, da si vedno zaslužimo najboljše in da moramo temu slediti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja