Samantha Maya – naša prva zmagovalka – je izdala svoj prvi album!

Samantha Maya, zmagovalka Slovenske note 2017, je po treh letih glasbenega ustvarjanja izdala svoj prvi EP album z naslovom VENERA. Z njo smo poklepetali in jo povprašali o njenem trenutnem delu.

Samantha Maya, čisto prva zmagovalka našega tekmovanja in prvi obraz Slovenske note, je izdala svoj prvi samostojni album. Na njem je zbrala vse njene do sedaj izdane samostojne izdane pesmi. Na albumu lahko tako prisluhnete njenim pesmim: Glas, Venera, Dotik, Na drugi strani in Do neba.

Samantha Maya, zmagovalka Slovenske note 2017, predstavlja svoj prvi album z naslovom Venera.

Samantha je del pesmi posnela s producentom Žanom Serčičem, sedaj pa že lepo obdobje ustvarja z glasbenikoma Kevinom Koradinom in Cliffordom Goilo. Skupaj so v zadnjem obdobju ustvarili pesmi Glas in Venera.

Že v obdobju prve Slovenske note 2017 je Samantha pokazala, da si resnično želi vstopiti na slovensko glasbeno sceno. S svojim talentom, voljo in neizmerno energijo ji je to uspelo. Sedaj postaja enakovredna članica na slovenski glasbeni sceni. In tako postaja ena izmed tistih mladih slovenskih pevk, ki jim je uspelo poseči po največjih začetnih glasbenih dosežkih – izdanih ima preko 5 pesmi in izdan svoj prvi album. Prav tako Samantha vedno postreže z dobro dodelanimi in dovršenimi videospoti svojih pesmi.

Samantha Maya leta 2018 na akustičnem koncertu, ki ga je priredila v MCH. Foto: Slovenska nota

Kateri je prvi spomin, ko ti nekdo reče Slovenska nota?

Prvi spomin bi bil bolj nek občutek. Ko mi nekdo omeni Slovensko noto, moje telo reagira z “o! To pa poznam! Tu imam pa same dobre spomine!”. Če strnem, je ta festival definitivno pustil krasen vtis v mojem življenju in je hkrati bil moja največja odskočna deska.

Izdala si svoj prvi album in s tem postajaš navdih ter vzor marsikateri tvoji kolegici oziroma kolegu. Kaj svetuješ nekomu, ki želi stopati po tvoji poti?

Z izdajo svojega prvega EP-a sem predvsem sama sebi dokazala, da lahko in da sem dovolj pogumna. Tako da, če bi kaj svetovala tistim, ki želijo po isti poti, je to, da se ne ozirajo na nič drugega kot na to, kar si same želijo in naj samo trmasto “bodejo” v to smer, kljub vsem preprekam (ki pa jih ponavadi ni malo).

Ko si izdala svoj prvi album Venera pred slabim mesecem in ga objavila sprva na digitalnih platformah, kakšna čustva si doživljala – bi nam lahko opisala, kaj se je s teboj dogajalo?

Kot sem že omenila, vzela sem nazaj svojo moč. Ko sem izdala EP sem k sebi nazaj potegnila vso energijo, ki sem jo morda izgubila z izzivi prvih korakov na glasbeni sceni. Tako da zdaj trenutno trepetam, polna energije, katero usmerjam v nove projekte.

Kaj sledi v prihodnjih mesecih?

Med karanteno imam dovolj časa za razmislek, ustvarjanje in planiranje naslednjih projektov. Z ekipo že planiramo vse kar se bo odvilo tudi za 2 leti vnaprej, tako da lahko od mene vedno znova pričakujete nekaj novega in svežega.

Samanthin prvi album Venera pa si lahko prenesete in ga kupite na sledeči povezavi (klikni tu). Samantha, srečno še naprej!