Neli Jerot, finalistka Slovenske note 2021, vam predstavlja svojo finalno pesem ‘Pokaži mi pot’.

Neli Jerot, 22-letnica iz Zreč, se na Slovenski noti 2021 poteguje za vaše glasove s svojo pesmijo z naslovom Pokaži mi pot. Avtorji melodije so Neli Jerot, David M. Meluk, Juan Zuleta, besedilo je prispevala Neli sama, pod aranžma pa se je podpisal David M. Meluk. Soavtorja njune pesmi sta Kolumbijca, Neli pa je za našo spletno stran opisala, kako so se spoznali: »David in Juan imata skupaj duo Zuluk. Sprva sem spoznala Davida davnega leta 2018, ko je delal v zdravstvenem domu v Celju, kjer dela tudi moja mami. Enkrat sta se pogovarjala, da ima moja mami hčerko, ki poje in sva tako prišla v stik. David me je potem predstavil Juanu.« Sedaj je ustvarjanje pesmi za njimi, Neli pa je svoj izdelek predstavila 11. junija na javni predstavitvi finalistk in finalistov Slovenske note 2021.

Neli Jerot se na Slovenski noti 2021 predstavlja s svojo pesmijo ‘Pokaži mi pot’, ki jo je prvič predstavila 11. junija v živo v Hrastniku. Foto: Jernej Peklar

Neli je navdih za pesem črpala iz svojih lastnih vprašanj, saj se je na neki točki v življenju znašla v situaciji, ko se je vprašala, ali naj sledi svojim sanjam ali naj začne delati tisto, kar so ji govorili ljudje okrog nje. »Enostavno spraševala sem se, naj se še trudim s tistim, kar me veseli, ali naj preprosto odneham in delam, kar mi drugi govorijo. Predvsem je težko, ko ljudje, ki bi ti morali biti v največjo oporo, ne verjamejo vate,« iskreno za našo spletno stran opiše Neli. Tako ima besedilo pesmi in zlasti naslov pesmi – Pokaži mi pot – še toliko bolj osebno izpoved Neli. Neli je pesem napisala sredi dneva na Vršiču, nastanek njene pesmi pa opisuje takole: »Bili smo na programu T.i.m., tj. teologija in mladi, ki predstavlja protestantski program, in imeli smo potem takoimenovani “tihi čas” kjer si sam s svojimi mislimi par ur in sem veliko razmišljala takrat, če je ta glasbena oz. igralska pot sploh zame, ali naj neham ali naj nadaljujem in potem je nastala ta pesem.« Neli želi preko pesmi sporočiti, da se vse zgodi z razlogom in da “kar nam je namenjeno, bo prišlo do nas”. »Pesem na splošno govori o tem, kako se počutimo zgubljeni v tem svetu, ko nam ljudje govorijo, da moramo delati to in ono, da moramo biti takšna in drugačna oseba, ampak ne smemo tega dopustiti. Najbolje je, da zaupamo in gremo po svoji poti. In ni važno, če je to cilj glede kariere, družine, prijateljev, odnosov, ljubezni do samega sebe. Razmišljala sem, da se veliko ljudi tako počuti, zato sem zavestno pesem Pokaži mi pot hotela napisati tako, da si jo lahko vsak interpretira na svoj način, glede na to, v kaj ali koga verjame – v samega vase, v Boga, vesolje, usodo, v drugo osebo, v ljubezen,« še dodaja Neli.

Neli bi svojo pesem Pokaži mi pot opisala z mavrico ali pa z zlato barvo, prva oseba, ki pa je slišala njeno finalno pesem, pa je bila njena prijateljica in mentorica hkrati z imenom Brooke, ki je bila njena mentorica na prej omenjenem protestantskem programu. Pesem je Neli posnela pri Juanu, soavtorju pesmi, in sicer v njegovem stanovanju. Opisala je tudi smešno prigodo, ki se jim je pripetila med snemanjem pesmi: »Snemali smo v stanovanju, ki ga ima Juan v najemu, in najemodajalec ima v tem stanovanju res največjo steklenico Chivasa, kar sem jo videla, ampak je baje Juanu posebej zabičal, da naj se je ne dotakne in da bo vedel, če manjka ena sama kapljica.« Nelin najljubši del besedila, ki ga je, kot rečeno, napisala sama, njene finalne pesmi, je: »Pazi, da se ne izgubim, na poti do sanj, sreče, vsega, kar si želim.« Na vprašanje, zakaj meni, da bo njena pesem zmagovalna pesem Slovenske note 2021, pravi, da ne more odgovoriti, saj o tem odločajo poslušalke in poslušalci tekmovanja, je pa povedala, zakaj meni, da bo pesem ljudem všeč: »Pesem govori o nečem, kar mislim da ljudje izkusimo večkrat v življenju. Pa tudi pesem je dosti zabavna, ko jo poslušaš, lahko ‘headbangaš’ ali pa daš glavo čez okno, ko se voziš, ali pa jo poslušaš, ko skočiš iz letala.« Neli zato komaj čaka finalni večer, 18. septembra, da vam svojo finalno pesem še enkrat predstavi s skrbno pripravljenim nastopom.

Neli je pesem napisala, saj mnogi niso verjeli vanjo kot pevko in igralko, a s pesmijo predvsem sebi in sedaj tudi vam želi sporočiti, da morate v svoje sanje vedno verjeti ter se nikoli ne predati. Foto: Jernej Peklar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja