Sporočiti vam moramo žalostno novico, in sicer Matic Dokler, finalist Slovenske note 2021, samovoljno odstopa od tekmovanja zaradi osebnih moralno-avtorskih zadržkov. V priloženem videoposnetku si lahko ogledate njegovo uradno odstopno izjavo, kjer pojasni razloge za svoj odstop in izrazi svoje želje za preostale finalistke ter finaliste.

Uradna izjava organizacijske ekipe tekmovanja glede odstopa: »Zainteresirano javnost obveščamo, da v organizacijski ekipi tekmovanja Slovenske note 2021 močno obžalujemo odstop finalista Matica Doklerja od tekmovanja, a ga pri njegovi odločitvi podpiramo. Njegova osebna stiska, ki je nastala iz moralno-avtorskih zadržkov, je razumljiva in edina logična posledica je bil odstop. Zakaj točno Matic odstopa, bo zaradi ohranjanja dobrega imena Matica ostalo javnosti zakrito, saj tako želi Matic. A pojasnimo lahko, da v skladu s Pravili glasbenega tekmovanja Slovenska nota 2021 Matic žal na tekmovanju ne more več sodelovati in samovoljno je ugotovil, da mora od tekmovanja odstopiti. Pri njegovi odločitvi ga 100 % podpiramo, kljub temu da nam je z vidika organizacije in poteka festivala močno hudo, da je do tega koraka prišlo. Z Maticem ostajamo v dobrih odnosih še naprej, a žal pogoji tekmovanja, kot je ugotovil Matic, letošnjega sodelovanja ne omogočajo več. Javnost se bo zagotovo vprašala, zakaj je do te odločitve prišlo šele po javni predstavitvi finalistk in finalistov Slovenske note 2021, ki se je odvila v petek, 11. junija 2021. Glede tega bi želeli poudariti, da je sam odstop sprožil Matic po javni predstavitvi, torej med vikendom med 12. in 13. junijem, torej po javni predstavitvi, ko so bili že vsi avdiovizualni materiali vseh finalistov ter finalistk že javno objavljeni. V ekipi bi si seveda želeli, da bi do odstopa prišlo pred 11. junijem, da bi možnost sodelovanja dobila katera od treh rezervnih pesmi, čigar avtorji in avtorice so se strinjali, da sodelujejo kot rezervne pesmi. Zato tudi obveščamo zainteresirano javnost, da na tekmovanju Slovenska nota 2021 od sedaj naprej tekmuje zgolj devet (9) finalnih pesmi. Da bi k tekmovanju povabili katero od treh rezervnih pesmi oz. treh rezervnih izvajalk z razpisa, je žal prepozno, saj se je tekmovanje že pričelo in rezervna pesem ne bi imela enake možnosti promocije. Maticu želimo v prihodnosti vse najboljše in – kot je povedal sam – upamo, da se srečamo tudi v prihodnosti. A žal pod letošnjimi pravili to ni več možno.«

Iz razloga, zaradi katerega je Matic od tekmovanja tudi odstopil, se bo s spletnih omrežij Slovenske note izbrisalo vse posnetke, kjer je bila uporabljena njegova finalna pesem V sobi. Kljub grenkemu priokusu želimo naši publiki, da se Slovenska nota pričenja in poganja dalje ter vas vabimo, da si izmed preostalih devet (9) pesmi izberete svojo, katero boste začutili!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja