Predstavljamo vam finalista Slovenske note 2021MATICA DOKLERJA.

Matic je 23-letnik, ki prihaja iz Vojnika. Trenutno je študent na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ker obiskuje magisterij smeri glasbena pedagogika. Zaljučuje tudi zadnji letnik srednjega glasbenega izobraževanja na glasbeni šoli v Celju, kjer obiskuje petje. Igral je harmoniko na Glasbeni šoli Celje, sam pa se je naučil igrati klavir in kitaro ter z obema inštrumentoma nastopal na odrih med spremljanjem pevk in pevcev kot instrumentalist.

Finalist Slovenske note 2021 – Matic Dokler. Foto: Jernej Peklar

Matic pravi, da si želi po poklicu stati pred občinstvom ali v razredu ali na opernem odru. Sodeloval je v zasedbi The Šlagers, kjer je igral kitaro. Nastopal je na različnih akademskih tekmovanjih bodisi kot solist bodisi v skupini, in sicer v Črni Gori, na Hrvaškem, v Srbiji, na Madžarskem in v Italiji. Kot solist na slovenski glasbeni sceni se na Slovenski noti 2021 predstavlja prvič, saj bo na tekmovanju predstavil svoj glasbeni prvenec.

Matic na vprašanje, o čem govori njegova finalna pesem, odgovarja, da je pesem »reminiscenca na moje stare Tinder dni, skratka govori o avanturah«. Matic pravi, da je pesem nastala v njegovi glasbeni šoli spontano. »Mislim, da sem kar nekaj šprudlal po klavirju, pisal nekaj čisto drugega, nato pa so mi akordi segli pod roko. Ravno se mi je tak groove pel po glavi. Pesem je nastala v roku enega tedna. Pesem sem napisal popolnoma sam, tudi zmiksal, saj sta mi snemanje in miksanje v izjemno veselje, zato sem se tudi pesem odločil narediti popolnoma sam, da si znova dokažem, da prav vse gre, če si vzameš nekaj časa. Seveda pa me je k temu gnalo tudi to, da me ceneje pride, če vse naredim sam!« Matic pravi, da upa, da »se bo lahko vsak, ki bo pesem poslušal, malce naslonil na malce bolj mikavno vsebino, ne glede na njihove izkušnje«. Želi si, da bi ljudje ob poslušanju pesmi pomigali s tistim, “kar jih najbolj srbi”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja