Lea Aram, finalistka Slovenske note 2020, je na tekmovanju Glas mladih 2020, ki je potekal preteklo soboto, osvojila drugo mesto z njeno novo avtorsko pesmijo Spet in spet. Z njo smo poklepetali o tem, kaj ji pomeni njena nova pesem in kako je glasbo ustvarjati skupaj s svojim fantom.

Lea predstavlja novo pesem Spet in spet. Foto: oseben arhiv

Lea, pred kratkim si izdala pesem SPET IN SPET, ki je tvoja druga avtorska pesem, in hkrati prva, ki si jo izdala po tvoji udeležbi na Slovenski noti 2020. Kaj ti pesem pomeni in koliko tebe je v njej?

Pesem mi predvsem pomeni še en dodaten korak naprej na moji glasbeni poti, ki si jo želim še naprej ustvarjati. Seveda sem vanjo, kot tudi v svojo prvo pesem Only you, dala neko meni močno sporočilo, ki odraža velik del mene, in tega, kar želim ljudem predstavljati.

Si mogoče v pesem vnesla kaj svojega “izraza”, ki si ga iskala na letošnji Noti?

Ja, definitivno mi je Slovenska nota prinesla še več samozavesti in mi je pomagala pri spoznavanju in oblikovanju tega, kar sem že, in tega, kar še želim, in za to sem res hvaležna! Če pa lahko dodam, pa mi je prinesla res eno čudovito izkušnjo, in četudi nisem zmagala, mi izkušnje ter lepih spominov nihče ne more vzeti!

Pesmi Spet in spet Lee Aram lahko prisluhnete na spodnji povezavi:

Lea, osvojila si fantastično drugo mesto na Glasu mladih 2020 in za eno točko ti je ušla zmaga. Kaj ti je pomenilo sodelovanje in kaj si od njega pridobila?

Saj veste, kako je. Več stvari se udeležiš, več izkušenj, znanja in pozornosti imaš. Jaz se takšnih stvari res rada udeležujem, saj mi vedno le koristi. Točka gor, dol, meni je važno, da se ljudem pokažem takšna, kot sem, in verjamem, da mi bo enkrat tako tudi uspelo!

Lea zapoje Spet in Spet v živo:

Pesem si ustvarila skupaj s svojim fantom Aljažem Šumejem, ki je bil tudi dolgoletni član zasedbe hišnega benda Note. Kako je ustvarjati pesem skupaj s svojim fantom?

(smeh) Zanimivo vprašanje! Po eni strani super, ker sem tako lahko najbolj sproščena in mene osebno Aljaž zelo spodbuja in mi res pomaga, da skupaj izboljšava, kar mu dam kot osnovo. Po drugi strani pa … (smeh)

Lea skupaj s svojim fantom Aljažem, s katerim ustvarjata novo slovensko glasbo. Foto: oseben arhiv

Se tekom ustvarjalnega procesa pesmi tudi kaj skregata oziroma “potrmarita”? In kako morebitne konflikte med snemanjem rešita?

Ja, seveda! (smeh) Kar se tega tiče, sva oba zelo trmasti osebi, včasih je kar “napeto”, priznam. No, ampak mislim, da nama to v končni fazi da obema še večji zagon in na koncu je vse, kot mora biti.

Lea Aram skupaj s hišnim bendom Slovenske note 2020. Pesem Spet in spet sta ustvarila skupaj s fantom Aljažem – prvi z leve. Foto: Slovenska nota

Lea, pa še za na konec, povej našim bralkam in bralcem spletne strani. Kaj obetaš v prihodnosti, kaj za nas pripravljaš?

V prihodnosti pripravljam čim več komadov, morda kakšnih sodelovanj s kom, na svojem Instagramu bom začela objavljati predvsem coverje. Drugače pa še sicer ni znano, ampak sva z Aljažem razmišljala, da bova začela ustvarjati najin YouTube kanal, tako da bom kmalu pričela ustvarjati tudi to!

Z Aljžem razmišljava, da bova kmalu pričela ustvarjati najin YouTube kanal.”

Lea Aram s svojim fantom, sicer tudi producentom njenih dosedanjih pesmi, napoveduje nov YouTube projekt. Foto: oseben arhiv

Oglejte si nekaj utrinkov Leinega potovanja na letošnji Noti 2020:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja