Katja Kos, finalistka Slovenske note 2021, vam predstavlja svojo finalno pesem ‘Padam’.

Katja Kos, 18-letnica iz Ljubljane, se na Slovenski noti 2021 predstavlja s pesmijo Padam. Melodijo, besedilo in aranžma je prispevala sama, saj je skoraj stoodstotna avtorica svoje pesmi, pri aranžmaju pa je svoj del prispeval tudi njen glasbeni kolega Tilen Cerjak. Katja je pesem premierno zapela na javni predstavitvi finalistk in finalistov Slovenske note 2021 na posebni junijski prireditvi, ki se je odvila v živo iz Hrastnika.

Katja Kos je svojo pesem Padam ‘ predstavila na javni predstavitvi finalistk in finalistov 11. junija v Hrastniku. Foto: Jernej Peklar

Katja za svojo finalno pesem pravi, da govori o stanju, ko je človek brez volje in o občutju, da se vsak dan zdi isti. “Ker se s temi občutji srečuje vsak človek, verjamem, da se bo v moji pesmi našel vsak,” opisuje svojo pesem Katja. Prva oseba, ki je slišala njeno pesem Padam je bila njena prijateljica, svojo finalno pesem pa bi Katja opisala s svetlo modro barvo. Pesem je nastala v obdobju prve karantene lansko leto, prvi osnutek pesmi pa je nastal zvečer.

Katjin najljubši verz iz njene pesmi je: »Vse, kar imam, je le osnutek sanj.« Katja verjame, da si njena pesem zasluži zmago, ker je »njena pesem čustvena in ker se bodo ljudje našli v njej«. Katjina pesem je osebna, saj govori o njenih lastnih izkušnjah, saj je sama na javni predstavitvi zaupala, da je pesem nastala iz njenega lastnega občutja. Sedaj pa s to pesmijo želi pomagati ljudem, da bi se lahko v pesmi našli tudi sami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja