Slovenska nota 2020 je za nami. Celotno leto smo se intenzivno družili na socialnih omrežjih. Izmed množice posnetkov pa izstopajo zgolj nekateri. Kaj ste najraje klikali v zvezi s Slovensko noto?

Slovenska nota ima svoje uradne kanale tako na Facebooku, Instagramu kot seveda na YouTube-u. Na vseh socialnih omrežjih se je v letu 2020 ogromno dogajalo – zaradi koronakrize so bili takorekoč to edini kanali, kjer smo se lahko družili in uživali ob slovenski glasbi. Izmed ogromno posnetkov, ki so bili naloženi zgolj za vas, pa izstopajo le nekateri. Le nekatere posnetke ste vi, drage in dragi, najraje klikali. In kateri so bili najbolj gledani posnetki Slovenske note 2020? Preverite v tem prispevku. Spodaj so zbrani podatki o gledanosti vseh videoposnetkov (niso vštete fotografije ali druge objave), v katerih je petje (niso vštete razglednice, intervjuji ipd.).

Na YouTube kanalu Slovenske note se vas je sedaj že nabralo 262 naročnic in naročnikov. V letu 2020 se vas je nabralo 94 novih naročnic in naročnikov. Na celoten kanal je naročenih 63 % žensk in 37 % moških. Slovenska nota je na YouTube-u najbolj priljubljena v starostni skupini med 18 in 24 let (45 % vseh naročnikov) in skupini od 25 do 34 let (25 %). Celoten kanal ima za sedaj 123.444 ogledov na vseh posnetkih skupaj.

V letu 2020 so bili na YouTube-u najbolj gledani vsi trije glavni dogodki Slovenske note 2020, in sicer: finalni večer (5.221 ogledov), promocijski koncert (2.593 ogledov) in javna razglasitev (557 ogledov).

Kaj pa posamezni posnetki? V spodnjem videu si oglejte lestvico najbolj gledanih 20 posnetkov na YouTube kanalu Slovenske note!

Najraje ste tako klikali na posnetke najnovejše Notine zmagovalke Larise Leva. Larisa je zlasti navdušila s svojim finalnim nastopom, ki je v samo nekaj mesecih pridobil preko 1.200 ogledov. Zelo radi ste tudi prisluhnili njeni pesmi Le en pogled, ki je prejela preko 700 ogledov – napovednik za to pesem pa ima prav tako čez 600 ogledov. Larisa je tako na YouTube-u vsekakor bila najbolj klikana finalistka v letu 2020. Prav tako je čedalje bolj popularna tudi Laura Menard (finalistka iz leta 2019), prav tako pa svojo priljubljenost na YouTube-u ohranja zmagovalec iz leta 2019, Denis Trap. Med 20 najbolj gledanih posnetkov v letu 2020 sta se uvrstili tudi Natalija Cerar in Nuša Sirk, obe finalistki iz leta 2019, prav tako pa klike še vedno privablja prva Notina zmagovalka iz leta 2017 – Samantha Maya. Njena zmagoslavni finalni nastop iz leta 2017 in njen nastop kot gostje iz leta 2019 tako očitno še vedno privabljata spletne gledalke ter gledalce.

Največ klikov na Notinem YouTube kanalu so v letu 2020 dobili Larisa Leva, Laura Menard in Denis Trap. Foto: Slovenska nota

Kaj pa socialno omrežje Facebook? Na Facebooku je Slovensko noto že všečkalo 1.663, strani pa sledi 1.726 sledilk in sledilcev. In katere vsebine ste najraje klikali na Facebooku? Oglejte si posnetek spodaj!

Na Facebooku so bile tako najbolj izstopajoči posnetki vaj pri bendu; najbolj gledani posnetki vaj pa so bili od drugouvrščene Mance Mihelin, Larise Leva in Nuše Grm. Na Facebooku se je v lestvico 20 najbolj gledanih posnetkov največ posnetkov z največ kliki uvrstila prav Manca, simpatična Bizeljčanka, ki ima v top 20 kar 6 posnetkov. Zelo popularen je bila prav njena prva vaja pri bendu, navdušila je tudi s svojim promocijskim nastopom. Zanimivo je, da se je v top 20 uvrstila tudi njena praznična priredbe iz praznične oddaje Slovenske note 2020, ki je v samo nekaj dnevih postal eden bolj klikanih posnetkov na Facebooku. Takoj za petami ji je mlada Gabrovčanka Nuša Grm, ki ima tudi uradno najbolj gledan posnetek petja na Notinem Facebooku s preko 2.700 kliki. Prav tako ima veliko posnetkov med 20 najbolj gledanimi tudi zmagovalka Larisa, prav tako pa se je med 20 najbolj gledanih Facebook posnetkov lansko leto uspelo prebiti tudi Denisu Trapu.

Tri najbolj klikane finalistke na Facebooku Slovenske note so Nuša Grm, Manca Mihelin in Larisa Leva. Foto: Slovenska nota

Na Instagram profilu @slovenskanota pa vlada nekoliko drugačna slika. V letu 2020 je Nota tam presegla številko 700 kot število sledilk in sledilcev. Skupno ima Nota na Instagramu sedaj 717 sledilk in sledilcev. Na Instagramu je Nota najbolj osvojila srca tistih v starostni skupini med 18 in 24 let (36 % vseh sledilcev), takoj za tem pa je Nota priljubljena v starostni skupini med 25 in 34 let (29 %). Na Instagramu je Nota pritegnila 70 % žensk in 30 % moških sledilcev. Zelo kmalu bo na Notinem Instagramu naloženih 1.000 objav (na dan 26. 1. jih je naloženih 996), ampak le 20 posnetkov petja pa je bilo najbolj gledanih. Kateri posnetki so bili najbolj gledani na Notinem Instagramu? Preveri v spodnjem videoposnetku!

Na @slovenskanota na Instagramu je tako brez dvoma bila najbolj klikana lanska finalistka Živa Gantar, ki ima na lestvici 20 najbolj gledanih Instagram posnetkov petja kar 6 svojih posnetkov. Najbolj gledan Instagram posnetek lansko leto je bil tako Živin kratek 15-sekundni posnetek s prve vaje pri bendu (skorajda 800 ogledov, 85 všečkov/srčkov in kar 47 ljudi je obiskalo profil zaradi tega posnetka – “profile visits”). Zanimivo je, da se je v lestvico top 20 na Instagramu uvrstil Živin in Mančin duet, ki je bil na Instagramu samoNe zaostaja finalistka Lea Aram, ki je bila popularna predvsem s svojim finalnim nastopom in nastopom z javne razglasitve. Prav tako je na Instagramu bila med bolj klikanimi finalistka Laura Pesjak, predvsem s svojim posnetkom z vaje pri bendu.

Na Instagramu so bile najbolj klikane Živa Gantar, Larisa Leva in Laura Pesjak. Foto: Slovenska nota/Jernej Peklar

V zgornje lestvice so se uvrstili zgolj posnetki petja, prav tako pa moramo spomniti, da so bile popularni tudi drugi videoposnetki in fotografije. Zlasti so odmevale Notine razglednice in klepeti s finalistkami.

Veseli smo, da smo letošnje leto pridobili ogromno vaše virtulne podpore – ogledov, klikov, všečkov, komentarjev in delitev. Socialna omrežja Slovenske note se bodo še vnaprej aktivno ponujala sveže vsebine in vabimo vas, da se z nami družite virtualno tudi v letu 2021.

Čestitke vsem najbolj klikanim finalistkam in finalistom naše glasbene pravljice!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja