To sredo, 18. avgusta 2021 bo izšla himna (uradna pesem) Slovenske note 2021 z naslovom Začuti svojo pesem.

Slovenska nota je tekmovanje, ki je do sedaj vsako leto dobila svojo uradno pesem oz. t.i. ‘himno’. Vsaka himna govori o sloganu, pod katerim poteka posamezna edicija tekmovanja. V letu 2021 tekmovanje poteka pod sloganom #ZačutiSvojoPesem in točno takšen naslov bo nosila tudi uradna pesem Slovenske note 2021, ki bo izšla 18. septembra 2021 ob 20.30 na YouTube kanalu Slovenske note.

Himna Slovenske note 2021 bo izšla 18. avgusta 2021 ob 20.30 na YouTube-u. Foto: Slovenska nota

Aranžma za pesem Začuti svojo pesem je produciral Timotej Jerman, avtor tako himne iz leta 2019 z naslovom Barvito živimo sanje kot himne iz leta 2020 z naslovom Najdi svoj izraz. Melodijo je napisala Nina Mrak, ki je hkrati odpela tudi vokale za pesem. Pod besedilo pa se je podpisal idejni vodja tekmovanja, Nejc Ašič. Pesem so ustvarjali od januarja in sedaj komaj čakajo, da bo pesem zaživela med ljudmi.

Pesem ‘Začuti svojo pesem’ so ustvarili (od leve proti desni): Nina Zupan (melodija, vokal), Timotej Jerman (aranžma) in Nejc Ašič (besedilo). Foto: Slovenska nota

Datum izida pesmi, 18. avgusta 2021, ni naključen. Predstavlja datum točno en mesec pred finalnim večerom, ki bo letošnje leto potekal 18. septembra 2021 ob 20.00 v živo iz Hrastnika na YouTube kanalu tekmovanja. Pesem je s produkcijskega vidika sveža in moderna pop pesem s primesmi poletnih ritmov. Sama pesem pa govori o tem, kaj naj bi Nota kot tekmovanje predstavljala – predstavljala naj bi, da se ljudje na Notinih dogodkih dobijo in družijo ter snujejo svoje lepe spomine. In konec besedila pravi: Jaz želim s teboj verjeti v pravljico, ki v notah bo živela, ko naju več ne bo. S tem pesem sporoča, da bodo vsi spomini, ki si jih ljudje spišemo skupaj ob Notinih dogodkih, večni in za vedno zapisani v naših “srcih”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja