Predstavljamo vam finalistko Slovenske note 2021INO OLUP.

Ina je 22-letnica iz Poljčan, ki že celo življenje namenja glasbi. Sicer je diplomantka turizma, trenutno pa svoje znanje izpopolnjuje kot magistrska študentka turizma, a ima za seboj bogato glasbeno zgodovino. Sodeluje v zasedbi 7ate9, kjer si je pridobila prve odrske izkušnje. Z nastopom na Slovenski noti 2021 stopa na samostojno glasbeno pot. Udeležila se je kar nekaj glasbenih tekmovanj, a pri tem Ina dodaja: »Želela bi izpostaviti, da se nobenega tekmovanja nisem udeležila, da bi zmagala. Bolj kot dosežena mesta cenim izkušnje in kilometrino, ki sem jo dobila na različnih odrih.« Pri osmih letih se je udeležila tekmovanja Mini super zvezda , tekmovanje, ki je potekalo na televiziji; v osnovni šoli je tekmovala na Korajži velja, kjer je nekajkrat tudi zmagala; sodelovala je tudi na tekmovanju Spidijevi glasbeni nadobudneži, kjer je prav tako osvojila prvo mesto in za nagrado dobila svojo prvo pesem, s katero se je predstavila tudi na tekmovanju FENS. Leto 2021 je tisto pravo, ko je začutila, da se želi predstaviti kot solo izvajalka: »Predstaviti kot solo izvajalka si želim že od nekdaj, vendar sem letos končno našla ekipo, ki verjame vame in mi je dala pogum za pričetek lastne poti.« Ina piše pesmi, pravi, da jih ima napisanih že ogromno, na Slovenski noti 2021 pa bo predstavila svojo prvo avtorsko pesem.

Finalistka Slovenske note 2021 – Ina Olup. Foto: Jernej Peklar

Ina pri pisanju svojih pesmi izraža sebe: »Glasba pa mi pomeni rešitev in največjo strast v življenju.« Želi se uveljaviti kot avtorica besedil, ampak pri tem iskreno doda, da to ne pomeni, da bi rada bila zgolj avtorica iz ozadja, saj želi biti hkrati tudi izvajalka svojih pesmi, Ina to iskreno in v smehu opiše: »Ne vem, če bi zdržala, da bi bila samo avtorica iz ozadja …« Kolegi iz zasedbe 7ate9 njeno odločitev, da stopi na samostojno pot, spoštujejo in Ino pri tem podpirajo, a ob tem želi Ina še naprej sodelovati z njimi: »Fantje so zelo veseli zame, med prvimi tudi slišijo vse pesmi, ki jih ustvarim. Seveda mi privoščijo uspeh, pošalili pa so se, da ne smem preveč zasloveti, da ne bi ostali brez pevke.« Ina pravi, da ima občutek, da je rojena pod srečno zvezdo, saj tako gleda na svoje življenje, Ina ob tem celo doda: »Moja mami mi vedno govori, da nimam neuspehov, da sem bila rojena pod neko srečno zvezdo, in dejansko bi se lahko z njo strinjala, ker imam v življenju res veliko sreče.« Ina pa za svoj največji neuspeh na svoji dosedanji pevski poti izpostavi svoj avdicijski nastop na enem od talent šovov v Sloveniji, ko je po neuspešni avdiciji zajokala. A Ina se je iz te izkušnje veliko naučila: »Tista neuspešna avdicija na televiziji me je res potrla. Kakšno leto sploh nisem želela peti. Kaj sem se naučila? Da zagotovo ne morem zdržati brez glasbe in petja. Moja želja po nastopanju je bila premočna, pobrala pa sem se s pomočjo svoje družine in prijateljic, ki so mi stali ob strani.« Ina želi prav tako povezati slovenski turizem s slovensko glasbo.

Ina se bo na Slovenski noti 2021 predstavila s svojo avtorsko pesmijo. »Moja finalna pesem govori o tistem usodnem srečanju in o spoznanju, da nisi več sam,« opisuje svojo pesem Ina, ki še doda, da je pesem ‘koronska’, saj jo je napisala v času zaprtja države zaradi korone. Pri pesmi sta ji pomagala Jure Skaza in Matic Mlakar, ki sta uradno Inina trenutna ekipa. Ina s pesmijo sporoča: »So trenutki, ko se počutimo osamljene, vendar vse to mine. Tudi sami sebi smo lahko tisti usodni trenutek, ko se vzljubimo.« Pesem je navdih za pesem delno črpala iz svojega življenja, a ne popolnoma, saj Ina opiše: »Navdih za pesem je bila seveda posebna oseba iz mojega življenja, ampak s pesmijo sem želela predvsem doseči, da si lahko besedilo vsak, ki posluša pesem, interpretira po svoje. Nisem pristaš tega, da moraš v življenju imeti svojo ‘boljšo polovico’, saj menim, da smo tudi sami sebi lahko dovolj. Če pa po poti spoznaš nekoga, ki ti zamaje tla pod nogami, pa še toliko bolje.« Pesem je nastala v začetku leta 2020, Ina je na svoj izdelek ponosna in že komaj čaka, da jo predstavi ljudem, saj si želi, da bi se pesem ljudi dotaknila: »Pa ni važno, koga!«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja