Predstavljamo vam finalistke in finaliste Slovenske note 2021. Vsi se bodo na letošnjem tekmovanju predstavili s svojimi lastnimi in izvirnimi slovenskimi pesmimi.

Slovenska nota 2021 se uradno pričenja! Finalistke in finalisti letošnjega glasbenega tekmovanja so (abecedni vrstni red priimkov oz. umetniških imen): Matic Dokler, Tinkara Jančar Vrhovnik, Neli Jerot, Denis Katančič, Kiki, Katja Kos, Pia Katarina Kremžar, Ina Olup, Lana Škof in Primož Vidovič.

Finalistke in finalisti Slovenske note 2021. Foto: Jernej Peklar

Njihove finalne pesmi slišite 11. junija na dogodku javne predstavitve finalistk in finalistov v živo iz Hrastnika ob 20.00. Po koncu javne razglasitve pa bodo vse pesmi objavljene na YouTube kanalu tekmovanja. Finalni večer pa se nam obeta 18. septembra, ko boste določili zmagovalno pesem letošnje Slovenske note. Zmagovalna pesem Slovenske note 2021 bo označena za najboljšo slovensko pesem leta na trgu neuveljavljenih pevk in pevcev v Sloveniji, za nagrado pa bo podpisana pod Menart Records Slovenija.

Izmed deset finalnih pesmi oz. izvajalcev jih je bilo štiri (4) izbranih interno s strani javnega zavoda, ki tekmovanje organizira, šest (6) pa jih je izbrala strokovna komisija v sestavi Raiven, Dragana Buliča, Deana Windischa in Katarine Habe. Od sedaj naprej je vseh deset finalnih pesmi enakovrednih med seboj in se enakovredno potegujejo za zmago. Več o Pravilih si lahko preberete tu, več o samem izboru pa tu. Finalne pesmi slišite 11. junija na posebnem dogodku javne predstavitve letošnjih finalistk in finalistov, ki se bo v živo predvajala iz Delavskega doma Hrastnik.

Javna predstavitev finalistk in finalistov ter njihovih pesmi se nam obeta 11. junija v živo iz Hrastnika. Foto: Slovenska nota/Jernej Peklar

Javno predstavitev finalistk in finalistov bosta vodila Sara Praznik ter Nejc Ašič – četrtouvrščena finalistka Slovenske note 2018 in ustanovitelj tekmovanja. Sara in Nejc pa sta en dan pred razglasitvijo imen finalistk in finalistov poklepetala tudi s preteklimi vidnejšimi finalistkami in finalisti v živo na socialnih omrežjih tekmovanja ter jih prosila za nasvet, kaj bi svetovali letošnjim finalistkam in finalistom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja