Najpogostejša vprašanja v zvezi s prijavo na Slovensko noto 2021.

Vas zanima karkoli v povezavi s prijavo na Slovensko noto 2021? Preberite si odgovore na najpogostejša vprašanja spodaj, če pa imate še kakšno bolj specifično vprašanje, pa nam pišite na slovenskanota2021@gmail.com.

Slovenska nota 2021 je glasbeno tekmovanje, ki ga organizira Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem KRC Hrastnik oz. natančneje Mladinski center Hrastnik. Gre za tekmovanje, kjer med seboj tekmuje osem (8) novih in izvirnih slovenskih pesmi. Na finalnem večeru zmaga ena (1) pesem, ki predstavlja najboljšo slovensko pesem leta na slovenskem glasbenem trgu neuveljavljenih pevcev in pevk.
Slovenska nota ima za seboj štiri edicije - potekala je leta 2017, 2018, 2019 in 2020 - in na vsaki od teh štirih edicij so se lahko neuveljavljeni pevci ter pevke predstavili s priredbo znanih slovenskih pesmi. V letu 2021 pa Nota odpira vrata drugačnemu profilu neuveljavljenih pevk in pevcev, in sicer tistim, ki imajo že napisane ter producirane svoje pesmi, ampak iščejo dobro platformo, kjer bi lahko svoje pesmi predstavili. Slovenska nota 2021 tako nudi tistim pevkam in pevcem, ki že imajo svoje slovenske pesmi, odlično priložnost za promocijo njihove pesmi ter njih samih kot izvajalce. Za to spremembo se je organizacijska ekipa odločila zato, ker želimo še bolj aktivneje prispevati k razvoju slovenske glasbene scene - s tem bomo odprli trg tistim, ki producirajo svoje pesmi, a iščejo dobro platformo, kjer bi se lahko predstavili.
Na Slovensko noto 2021 lahko prijavite svojo pesem od 26. februarja 2021 od 8.00 do 31. marca 2021 do 23.59.
Vsi zainteresirani in zainteresirane lahko svoje pesmi prijavite na spletni strani www.slovenskanota.si/prijavnica.
V prijavnici, ki je dostopna na www.slovenskanota.si/prijavnica, morate navesti spodaj navedene podatke.
 • Ime in priimek izvajalca pesmi
 • Umetniško ime (ni zahtevano)
 • Datum rojstva
 • Naslov
 • Elektronski naslov
 • Telefonska številka
 • MP3 datoteko svoje pesmi, katero prijavljaš na Slovensko noto 2021
 • Ime avtorja/avtorice melodije pesmi, ki jo prijavljaš na Slovensko noto 2021
 • Ime avtorja/avtorice besedila pesmi, ki jo prijavljaš na Slovensko noto 2021
 • Ime avtorja/avtorice aranžmaja pesmi, ki jo prijavljaš na Slovensko noto 2021
 • Svojo fotografijo
 • Do največ 15-sekundni posnetek, kjer poveš nekaj o sebi
 • Kratek opis sebe: kdo si, zakaj se prijavljaš na Slovensko noto 2021, kaj ti pomeni glasba, kakšne imaš želje v zvezi z glasbeno kariero in kakšen si kot glasbeni izvajalec
 • Če imaš svoj uraden Facebook profil, URL svojega profila
 • Če imaš svoj uraden Instagram profil, URL svojega profila
 • Če imaš svoj uraden TikTok profil, URL svojega profila
 • Če imaš svoj uraden YouTube profil, URL svojega profila
 • Strinjati se moraš s "Pravili glasbenega tekmovanja Slovenska nota 2021"
 • Potrditi moraš, da prijavljena pesem ni bila izdana pod nobeno tako slovensko kot tujo glasbeno založbo in da je pesem izdana po 1. marcu 2020
 • Potrditi moraš, da izvajalec prijavljene pesmi ni podpisan pod nobeno slovensko kot tujo glasbeno založbo oz. ne sodeluje v kakršnikoli drugi obliki s katerokoli tako slovensko kot tujo glasbeno založbo
Vkolikor te zanima, čemu zbiramo zgoraj navedene osebne podatke, te prosimo, da nam pišeš na slovenskanota2021@gmail.com in pojasnili bomo, čemu potrebujemo zgoraj navedene podatke.
Vkolikor si med prijavo naletel na težave, te prosimo, da nam pišeš na slovenskanota2021@gmail.com. Prijavnica lahko tehnično tu in tam ponagaja, zato bomo vse nastale težave reševali preko prej navedene elektronske pošte ter ti z veseljem pomagali. Opozarjamo te, da težave rešujemo v prvi vrsti preko elektronske pošte, zato te vljudno prosimo, da sprva težavo navedeš v eletronski naslov, vkolikor pa bo težava prevelika, da bi jo rešili preko elektronske pošte, pa te bo nekdo iz naše ekipe prosil za telefonsko številko, na katero te bomo poklicali in težavo odpravili preko klica. Prav tako pa smo zelo aktivni na socialnih omrežjih Slovenske note 2021 in nam lahko pišeš tudi tam, kjer ti bomo odgovorili v najkrajšem možnem času: Facebook ali Instagram.
Slovenska nota 2021 ima za osnovni cilj poiskati zelo specifičen profil mladih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalk na področju slovenske glasbene scene. To so tiste pevke in pevci, ki imajo dobro socialno mrežo s producenti, tekstopisci, avtorji melodije, aranžnerji itn. in z njimi ustvarjajo lastno, avtorsko in izvirno slovensko glasbo. Iščemo torej pevke in pevce, ki razpolagajo s svojimi pesmimi (avtorskimi) in ne zgolj z uradnimi priredbami slovenskih znanih pesmi. Neuveljavljeni pevci in pevke pa pomeni, da so to tisti, ki še niso podpisani pod nobeno glasbeno založbo, v širšem slovenskem medijskem prostoru (še) niso prepoznani oz. slavni, so na začetku svoje glasbene poti ali na prelomu, ko bi se lahko njihova kariera pričela vzpenjati, nimajo izdanih še nobenih albumov itn. Skratka iščemo tiste, ki ustvarjajo avtorsko slovensko glasbo, ampak še niso širše gledano uveljavljeni.
Zaželen žanr na Slovenski noti 2021 ni opredeljen. Naklonjeni in odprti smo za vse žanre avtorske slovenske glasbe. Primarno gledano je Slovenska nota 2021 usmerjena bolj v slovensko pop glasbo, ampak iščemo predvsem kvaliteto - zatorej smo odprti tudi za rock, jazz, blues itn. Na Slovensko noto 2021 se lahko prijavite s katerikoli žanrom, v izbirnem postopku bodo ostale vse pesmi, ne glede na žanr.
Na Slovenski noti 2021 lahko sodelujejo zgolj pesmi, napisane v slovenskem jeziku.
Na Slovenski noti 2021 bodo sodelovale zgolj pesmi, napisane v slovenskem jeziku. Na Slovensko noto 2021 je tako priporočljivo, da prijavite pesmi, napisane v slovenskem jeziku. Če imate pesem že napisano v tujem jeziku in si močno želite pesem predstaviti na Slovenski noti 2021, vam priporočamo, da v času trajanja prijav (od 26. februarja 2021 do 31. marca 2021) pesem prevedete v slovenščino. Če ocenjujete, da pesmi v tem času ne boste zmogli prevesti in da potrebujete več časa in bi se resnično radi s pesmijo prijavili na Slovensko noto 2021, nam pišite na elektronski naslov slovenskanota2021@gmail.com in se dogovorimo individualno.
Na Slovenski noti 2021 tekmujejo pesmi, napisane v slovenskem jeziku. Ampak ker gre v letu 2021 za avtorske stvaritve, kjer želimo dopustiti umetniško svobodo pri izražanju preko besedila, kjer pa se zavedamo, da je določena sporočila lažje povedati v tujem jeziku, se seveda dovoljuje kakšen verz ali dva v tujem jeziku. Večina pesmi, tj. 95 % besedila, mora biti v slovenščini, določene fraze, besede, pregovori, vzdevki ali drugo pa so lahko napisane v tujem jeziku.
Na Slovensko noto 2021 se lahko prijavijo izvajalke in izvajalci, stari najmanj šestnajst (16) in največ devetintrideset let (39). Na Slovenski noti 2021 morajo biti izvajalke in izvajalci stari najmanj šestnajst (16) ter največ devetintrideset let (39) let do konca zbiranja prijav, tj. 31. marec 2021 do 23.59. Če je izvajalka oz. izvajalec po 31. marcu star manj kot 16 ali več kot 39 let, na Slovenski noti 2021 ne more sodelovati.
Za vse ostale avtorice in avtorje pesmi, katero prijavljate na Slovensko noto 2021, velja, da mora biti avtor pesmi star najmanj šestnajst (16) let, zgornja starostna meja za avtorje pesmi pa ni omejena. Avtorji pesmi morajo biti na dan zaključka prijav, tj. 31. marec 2021 ob 23.59, stari najmanj šestnajst (16) let.
Na Slovensko noto 2021 se lahko prijavijo izvajalci kot solisti (tj. pesem izvaja en pevec), kot duet (tj. pesem izvajata dva pevca) ali trio (tj. pesem izvajajo trije pevci).
Na Slovensko noto 2021 prijavite pesmi, ki imajo osnovno matrico/instrumentalno verzijo. Matrica oz. instrumentalna verzija pesmi, ki jo prijavljate, je lahko tudi preprost studijski posnetek klavirja ali kitare. Torej ne zahtevamo vrhunske in dovršene produkcije pesmi. Vse pesmi, ki jih boste poslali in bodo zadostovale osnovnim pogojem, bodo ostale v izbornem postopku.
Da. Na Slovensko noto 2021 lahko prijavite demo posnetke svojih pesmi. Vse prijavljene pesmi, tudi demo posnetki, bodo ostale v izbornem postopku. Morate pa se zavedati, da vkolikor bo demo posnetek vaše pesmi izbran kot ena od finalnih pesmi na Slovenski noti 2021, boste morali sami finančno poskrbeti, da bo vaš demo posnetek dobil studijsko matrico. Kot rečeno, matrica pesmi je lahko zgolj studijsko posneta klavirska ali kitarska spremljava. Pomembno je, da imajo vse finalne pesmi Slovenske note 2021 svojo matrico.
Na Slovensko noto 2021 lahko prijavite neomejeno število pesmi. V izbornem postopku bodo ostale vse pesmi.
Kot piše v Pravilih, na Slovenski noti 2021 lahko sodelujejo zgolj pesmi, ki so daljše od dveh (2.00) in krajše od štirih (4.00) minut. Prijavljene pesmi, ki so krajše od dveh ali daljše od štirih minut, bodo lahko ostale v izbornem postopku, če bo izborna komisija odločila, da je pesem ob ustreznem skrajšanju/podaljšanju aranžmaja primerna za tekmovanje. V primeru, da prijavljeni avtorji pesmi prijavijo pesem, ki ne ustreza pogojem zahtevane dolžine pesmi, se zavezujejo, da bodo v skladu z odločitvijo izborne komisije pesem skrajšali/podaljšali.
Na Slovenski noti 2021 ne morejo sodelovati pretekli finalisti Slovenske note iz vseh preteklih štirih edicij zato, ker želimo s tem odpreti vrata tistemu delu trga, katerega sedaj na tekmovanje nismo vključevali, to so tisti pevci in pevke, ki producirajo lastne pesmi. S tem želimo dati priložnost se predstaviti novim osmim pevcem in pevkam, hkrati pa tudi naši Notini publiki predstaviti nove in sveže obraze, ki bi lahko bili potencialno uspešni na slovenski glasbeni sceni.
Na Slovensko noto 2021 lahko prijavite pesmi, ki so izdane po 1. marcu 2020, torej lahko prijavite pesmi, ki so izdane največ eno leto.
Pod pojmom "izdana" pesem je mišljeno, da je pesem bila v javnosti slišana po 1. marcu 2020. Na Slovenski noti 2021 se tako lahko uvrstijo tiste pesmi, ki so bile po 1. marcu 2020 predvajane v javnosti. Konkretno to pomeni, da je bila pesem objavljena na spletnih omrežjih (YouTube, Instagram, Facebook itn.) po 1. marcu 2020 (in ne prej); pesem je bila lahko po 1. marcu 2020 predvajana tudi na radijskih in televizijskih postajah ali "streamana" na različnih streaming platformah, kot so npr. Spotify ali Itunes Music.
Da. Pesmi, ki so bile po 1. marcu 2020 predvajane na katerikoli televizijski ali radijski postaji, lahko prijavite na Slovensko noto 2021. Edini pogoj je, da pesem ni bila izdana pod nobeno slovensko ali tujo glasbeno založbo.
Na Slovensko noto 2021 ne morete prijaviti pesmi, ki so bile izdane pod katerokoli slovensko ali tujo glasbeno založbo, ker je glavna nagrada na Slovenski noti 2021 podpis z uveljavljeno slovensko glasbeno založbo. S tem iščemo tiste pesmi, ki potrebujejo dodatno promocijo in uveljavitev na slovenski glasbeni sceni.
Da. Na Slovensko noto 2021 lahko prijavite pesem, katero ste izdali v samozaložbi (npr. da ste pesem samostojno pričeli prodajati na streaming platformah, kot so npr. Spotify, Itunes Music, Deezer itn.).
Bendi, ki bi želeli svoje pesmi predstaviti na Slovenski noti 2021, se morate zavedati sledečih treh pomembnih točk iz Pravil:
 1. na Slovenski noti 2021 lahko pesem hkrati izvajajo največ trije izvajalci oz. trio (tj. pesem lahko hkrati pojejo največ trije pevci);
 2. na finalnem večeru Slovenske note 2021 so vse finalne pesmi letošnje edicije izvedene z matrico, dovoljuje pa se, da se vsaka pesem predstavi z največ enim (1) inštrumentom v živo in
 3. na finalnem večeru je lahko med nastopom posamezne finalne pesmi na odru največ šest (6) ljudi.
Vkolikor so v bendu torej največ trije pevci, se strinjate se tem, da boste svojo pesem na finalnem večeru predstavili z matrico in vas je v bendu največ šest, lahko svojo pesem prijavite na Slovensko noto 2021. Pomembno je dodati, da Nota kot tekmovanje v tem smislu odpira vrata tudi bendom, vendar pod določenimi pogoji, opisanimi v zgornjih treh točkah. Več si lahko preberete v Pravilih.
Glavna nagrada na Slovenski noti 2021 je izdaja zmagovalne pesmi preko uveljavljene slovenske glasbene založbe. Podpis z založbo omogoča pesmi dodatno promocijo pesmi na največjih slovenskih glasbenih medijskih portalih, promocija zmagovalne pesmi in zmagovalnega izvajalca na televizijskih ter radijskih postajah, izdaja pesmi preko različnih streaming platform (npr. Spotify, Itunes Music, Deezer itn.).
Če zmagovalec Slovenske note 2021 ne želi izdati svoje zmagovalne pesmi preko slovenske glasbene založbe Menart Records, lahko nagrado odstopi drugouvrščenemu (in tako naprej). Poudarjamo, da zmagovalec Slovenske note 2021 izda preko glasbene založbe zgolj svojo zmagovalno pesem in s tem ni zavezan k dolgoročnemu sodelovanju z založbo. Sodelujoči založbi je seveda v največjem interesu najti slovenske mlade pevke in pevce, ki želijo dolgoročno, kvalitetno ter resno delati na slovenski glasbeni sceni, kar pa je seveda težko, če pesmi ne izdajaš preko glasbene založbe.
Ne. Nagrada Slovenske note 2021 je predvsem promocija zmagovalne pesmi preko glasbene založbe, torej zmagovalec Slovenske note 2021 podpiše pogodbo v prvi vrsti samo za njegovo zmagovalno pesem. Ali založba zmagovalca kot izvajalca povabi k dolgoročnemu sodelovanju, je v pristojnosti založbe in odvisno od kvalitete sodelovanja zmagovalca z založbo. V organizacijski ekipi Slovenske note 2021 pa si resnično želimo videti dolgoročno sodelovanje med zmagovalcem in založbo.
V finalni izbor bo sprejetih osem (8) pesmi. Štiri (4) pesmi bodo izbrane interno na povabilo organizacijske ekipe, štiri (4) pesmi pa bodo izbrane z javnega razpisa, na katerega te vabimo, da se prijaviš.
Po pregledu trenutnega glasbenega trga neuveljavljenih pevk in pevcev si pri tekmovanju lastimo pravico sovplivati na to, kateri so tisti pevci in pevke, ki si zaslužijo biti interno vabljeni na tekmovanje. Po naši lastni presoji, kaj slovenski glasbeni trg potrebuje, bomo tako k sodelovanju povabili štiri (4) izvajalke oz. izvajalce. Preostale štiri (4) izvajalce pa iščemo preko javnega razpisa.
Nikakor. Vseh osem (8) finalnih izvajalcev oz. izvajalk bodo nato, ko bodo enkrat uradno vsi potrjeni kot finalni izvajalci oz. izvajalke Slovenske note 2021, enakovredni med seboj. V organizacijski ekipi Slovenske note na splošno promoviramo vrednoto enakosti, zatorej se bomo na vseh nivojih organizacije in poteka tekmovanja trudili zagotoviti enakovredno zastopanost na tekmovanju vsem osmim. Štirje (4) izbrani izvajalci oz. izvajalke bodo imeli prednost zgolj v tem, da bodo na tekmovanje vabljeni predhodno. Po razglasitvi vseh osmih (8) finalistov pa nimajo popolnoma nobene ugodnosti več kakor preostali štirje (4), ki bodo izbrani z razpisa.
Preostale štiri (4) izvajalce oz. izvajalke oz. pesmi bo izbrala posebna strokovna komisija, ki bo sklicana za to. O imenih v tem trenutku ne moremo govoriti, zato da zagotovimo objektivnost in enakovrednost za vse prijavljene izvajalke ter izvajalce. Absolutno bodo vsi prijavljeni izvajalci in izvajalke obveščeni o konkretnih imenih strokovne komisije. Lahko povemo zgolj to, da bodo v strokovni komisiji sodelovala imena strokovnjakov in strokovnjakinj na področju slovenskega glasbenega trga.
Finalni večer Slovenske note 2021 bo potekal v soboto, 18. septembra 2021 ob 20.00 v živo v Delavskem domu Hrastnik. Ali bo izveden s publiko v živo ali pa bo zgolj virtualni dogodek, pa bo znano glede na takratne veljavne ukrepe v zvezi z zajezitvijo koronavirusa.
Na finalnem večeru Slovenske note 2021 se vse finalne pesmi predstavijo nujno z matrico. Na finalnem večeru se dovoljuje, da vsak finalni izvajalec oz. izvajalka svojo finalno pesem predstavi z največ enim (1) inštrumentalistom v živo. Torej je vsaka pesem lahko izvedena največ z enim inštrumentom v živo. Ali se izvajalec oz. izvajalka spremlja sam sebe ali ga spremlja nekdo drug, je stvar izvajalke oz. izvajalca. Ampak posamezne pesmi celoten bend ne more izvajati v živo (bend je žal za Slovensko noto 2021 žal onemogočen). V primeru, da ima finalna pesem samo klavirsko ali kitarsko matrico in želi izvajalec oz. izvajalka pesem zaigrati popolnoma v živo samo z enim inštrumentom (brez matrice), mu je to dovoljeno (v tem primeru se pesem ne izvede z matrico, ampak z enim inštrumentom v živo). Lahko pa se dovoljuje tudi kombinacija matrice z enim v živo izvajanim inštrumentom.
Vsi finalisti in finalistke Slovenske note 2021 bodo imeli precej obveznosti v zvezi z našim tekmovanjem. Pri tem pa je pomembno poudariti, da bodo vse obveznosti v prid promociji pesmi, katero bodo finalisti in finalistke predstavljali na Slovenski noti 2021. Naj poudarimo, da vsak prijavljeni izvajalec oz. izvajalka ob svoji uspešni prijavi pesmi na Slovensko noto 2021 dobi na svoj elektronski naslov predogled pogodbe, ki jo podpiše vsak finalist oz. finalistka. Torej si lahko vse točne obveznosti v zvezi s Slovensko noto 2021 v primeru, da ste izbrani kot finalisti, preberete še preden ste sploh izbrani kot finalist. V Pravilih si lahko preberete opis vseh obveznosti, ki jih bodo imeli vsi finalisti Slovenske note 2021, te obveznosti pa kopiramo spodaj. C1. Vsi izvajalci (in ne avtorji) izbranih pesmi morajo sodelovati na vseh spodaj navedenih aktivnostih ter dogodkih Slovenske note 2021, pri čemer potne stroške in morebitne poravnajo sami:
 • uvodni sestanek izbranih izvajalcev in avtorjev (trajanje maksimalno 2 uri);
 • promocijsko fotografiranje izbranih izvajalcev (trajanje maksimalno 2 uri);
 • snemanje intervjuja za socialna omrežja (trajanje snemanja maksimalno 2 uri)
 • javna razglasitev pesmi in izvajalcev, pri čemer se premierno zapoje pesem v živo (trajanje snemanja maksimalno 4 ure);
 • udeležba na medijsko-promocijskih aktivnostih (obiski na radijskih in televizijskih postajah, intervjuji za lokalne medijske portale itn.)
 • snemanje Notine razglednice (trajanje maksimalno 2 uri);
 • koreografske in tonske vaje za finalni večer (maksimalno 5 ur);
 • finalni večer z vsemi predhodnimi vajami (trajanje maksimalno 11 ur);
 • sodelovanje v vseh PR aktivnostih na vseh živih dogodkih Slovenske note 2021;
 • sodelovanje v vseh PR aktivnostih na socialnih omrežjih Slovenske note 2021 tekom tekmovanja, ki jih predlaga organizator.
Naj še poudarimo pomemben dodatek iz Pravil k opisanim obveznostim: Organizator se v sklopu točke C1 zavezuje, da bo poskrbel, da bodo vse aktivnosti organizacijsko smiselno združene med seboj in časovno ekonomične za vse izbrane izvajalce. Prav tako bodo aktivnosti izvedene glede na trenutne ukrepe v zvezi z zajezitvijo koronavirusa. 
Kot piše v Pravilih v točki C2., bo zmagovalno pesem Slovenske note 2021 na finalnem večeru določila kombinacija (a) glasov javnosti preko plačljivega telefonskega glasovanja (50 % vseh točk) in (b) glasov strokovne žirije (50 % vseh točk), ki bo sklicana posebej za finalni večer Slovenske note 2021 in bo vsebovala 4 člane oz. članice. Javnost podeli 400 točk, strokovna žirija pa prav tako 400 točk. Več o izboru zmagovalne pesmi si lahko preberete v Pravilih.
Slovenska nota 2021 vam omogoča v prvi vrsti maksimalno promocijo vaše pesmi, kakor jo premore zagotoviti naša organizacijska ekipa. Poleg intervjujev z vami kot izvajalci, poleg promocijskega fotografiranja, dveh dogodkov v živo (javna razglasitev in finalni večer), kjer svojo pesem predstavite na večjem odru, imate ogromno priložnosti svojo pesem dodobra spromovirati med ljudmi. Nudimo prav tako intervjuje za vaše lokalne medijske portale in lokalne televizijske ter radijske postaje. Preko Slovenske note 2021 vas lahko publika spozna kot izvajalko oz. izvajalca, preko Slovenske note 2021 imate odlično priložnost se pokazati novemu krogu poslušalk in poslušalcev, ki vas še ne pozna, ter predstaviti svojo pesem v polni luči. Četudi ne zmagate, imate preko našega tekmovanja odlično priložnost postaviti nov temelj v vaši glasbeni karieri. V Slovenski noti 2021 nam je resnično mar za slovensko glasbeno sceno in v veliko veselje nam je slovensko glasbeno sceno graditi skupaj s talentiranimi, perspektivnimi, nadobudnimi, ustvarjalnimi in motiviranimi izvajalkami ter izvajalci.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja