Denis Katančič, finalist Slovenske note 2021, vam predstavlja svojo prvo slovensko pesem ‘Predaleč’.

Denis Katančič, 25-letni Prekmurec iz Murske Sobote, se na Slovenski noti 2021 predstavlja s svojim glasbenim prvencem z naslovom Predaleč. Melodijo in aranžma za pesem Predaleč je prispeval Denis Maver, besedilo pa je delo Draga Horvata. Denis opisuje, da ko je prvič slišal svojo finalno pesem, je vedel, da bo to njegova pesem: »Prijatelj Denis Maver mi je poslal demo melodije, ki jo je ustvaril. Ko sem jo slišal sem vedel, da jo želim zase.« Denis je svojo pesem prvič zapel v živo na javni predstavitvi finalistk in finalistov Slovenske note 2021.

Denis je svoj glasbeni prvenec, ki je hkrati tudi njegova finalna pesem Slovenske note 2021, predstavil na Notinem dogodku 11. junija v Hrastniku. Foto: Jernej Peklar

Denisova pesem Predaleč govori o začetku zveze med dvema, opisuje Denis, prva oseba, ki pa je slišala njegovo pesem, pa je bila njegova punca. Sedaj, ko končen izdelek sliši, se počuti poln ponosa. Denisov najljubši verz iz pesmi Predaleč je: »Misel na tebe je že sladka.« Denis Maver, ki mu je napisal pesem, ga je tudi spodbudil, da je pesem prijavil na Slovensko noto, poznata pa se iz osnovnošolskih časov, sedaj pa sta prijatelja.

Denis verjame, da si njegova finalna pesem Predaleč zasluži zmago, saj pravi, da je vanjo vložil veliko truda, prav tako pa še dodaja: »Menim pa tudi, da pesem lahko osvoji publiko in da gre hitro v uho.« Denisova pesem je ljubezenska, z njo pa želi sporočiti sledeče: »S pesmijo bi želel sporočiti, da so začetki zveze zelo lepi, in je pomembno, da znaš simpatiji povedati kaj čutiš.« Ker svojo pesem dojema kot zelo strastno, bi jo opisal z rdečo barvo, prav tako pa bo Denis kmalu za svojo pesem izdal videospot.

Denis bo za svojo finalno pesem ‘Predaleč’ kmalu izdal tudi videospot. Foto: Denis Katančič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja