Predstavljamo vam finalista Slovenske note 2021DENISA KATANČIČA.

Denis je 25-letnik iz Murske Sobote, ki v letu 2021 stopa na svojo samostojno pevsko pot. Monter po poklicu, ki zase pravi, da je večni optimist in vedno dobre volje, pravi, da je 50 % športnik in 50 % glasbenik po duši. Dolga leta je igral nogomet, ki ga je moral nekega usodnega večera zapustiti zaradi nesreče. Takrat je bil prisiljen najti svoj nov hobi in našel se je v petju. Naučil se je igrati klavir in kitaro. Nastopal je kot gost v prekmurski zasedbi Zlata Žila. Dolgoletni prijatelji Denis Maver mu je napisal njegov prvenec, katerega bo predstavil na Slovenski noti 2021.

Finalist Slovenske note 2021 – Denis Katančič. Foto: Jernej Peklar

Denis si sedaj svojega življenja ne zna več predstavljati brez glasbe. Za svojo finalno pesem, ki jo bo premierno predstavil na Noti 2021, je posnel tudi videospot. Denis priznava, da v njem še vedno tli želja po nogometni karieri: »Že od malih nog sem kot ogromno otrok hrepenel po tem, da bi postal profesionalni nogometaš in ne bom vam lagal – po tem hrepenim še danes, vendar vem, da je to nemogoče.« Na vprašanje, kateri je njegov najljubši nastop, Denis opiše: »Kot kitarist mi je bil najljubši nastop s skupino Prljavo Kazalište, s katerimi sem celo zaigral eno pesem na kitaro.  Kot vokalist pa mi je bil najljubši nastop na Lotmerski noči s skupino Zlata Žila, ki so takrat bili predskupina Prljavemu Kazalištu.« V prihodnosti si Denis sedaj življenja brez glasbe ne zna več predstavljati, njegov največji strah na začetku njegove pevske poti pa je negativna kritika.

Na Slovenski noti 2021 se bo predstavil s svojim prvencem. Pesmi sam zase za enkrat še ne piše, zato sta mu njegov prvenec napisala dolgoletni prijatelj Denis Maver in Drago Horvat. »Pesem govori o začetku zveze med dvema,« opisuje Denis in pravi, da takoj ko mu jo je producent poslal pesem, jo je želel imeti zase. Nemudoma je vedel, da jo želi predstaviti na Slovenski noti 2021. S pesmijo želi Denis sporočiti le eno: »Sporočil bi, da so začetki zveze zelo lepi, in da je pomembno, da znaš simpatiji povedati, kaj čutiš.« Prva, ki je njegovo pesem slišala, je bila prav njegova punca, Denis pa se dandanes, ko je produkcija pesmi za njim, počuti poln ponosa in se veseli 11. junija, ko jo bo lahko končno predstavil ljudem.

One Reply to “Denis Katančič”

  1. Dragi Denis!
    Pogumno in uspešno stopaj naprej po svoji kreativni glasbeni poti in neguj svojo svojstvenost. Morda nadgradiš še novi prirojeni talent.
    Vesela in ponosna na vse Tvoje dosežke! Čestitke!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja